menu

Reis- en annuleringsverzekering

Reis- en annuleringsverzekering

Vaak wordt een annuleringsverzekering aangeboden in combinatie met een reisverzekering. Toch zijn deze verzekeringen geheel anders. Een reisverzekering biedt dekking tijdens een reis of vakantie en is in feite een schade verzekering. Een annuleringsverzekering biedt dekking wanneer een reis door omstandigheden moet worden afgebroken of helemaal niet door kan gaan.

Reis- en annuleringsverzekering meest gekozen combinatie

De combinatie van een reis- en annuleringsverzekering biedt de optimale dekking voor de financiële risico’s die aan een vakantie gebonden zijn. De meeste mensen kiezen dan ook voor een annuleringsverzekering aanvullend op de reisverzekering. Deze combinatie is doorgaans voordeliger dan wanneer je beide verzekeringen onafhankelijk van elkaar afsluit.

Wil je direct een reis- en annuleringsverzekering boeken bekijk dan hier onze Top 5 Reisverzekeringen

Wel of geen annuleringsverzekering afsluiten?

De kans dat een reis moet worden geannuleerd is voor iedereen verschillend. Situaties die tot een annulering leiden gebeuren vaak onverwacht. Er zijn veel redenen waardoor geannuleerd kan worden. Misschien sta je ingeschreven voor een huurwoning en krijg je vlak voordat of tijdens de reis een woning toegewezen. Of je raakt vlak voor de reis gedwongen werkeloos. Wel is het zo dat het annuleringsrisico wordt vergroot wanneer er bepaalde zaken een rol spelen zoals een slechte gezondheid van jezelf of een familielid in de eerste of tweede graad.

info_outline Tip! Doe een risico analyse. Ga voor jezelf na welk risico je financieel wilt en kunt dragen. Ga vervolgens voor na hoe stabiel je privé situatie is.

Bekijk hier de Top 5 Annuleringsverzekeringen