menu

Kortlopende Annuleringsverzekering

Kortlopende Annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering, ook wel tijdelijke annuleringsverzekering genoemd, sluit je af voor een enkele reis. De hoogte van de premie en de vergoeding worden bepaald aan de hand van de reisduur en de reissom. Houdt er rekening mee dat je een kortlopende annuleringsverzekering tijdig afsluit na het boeken.

Waarom een kortlopende annuleringsverzekering?

Met een kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Mits de reden hiervoor onder de voorwaarden van de verzekering valt. Wil je een annuleringsverzekering voor een enkele reis, dan is een kortlopende over het algemeen de beste keuze. Ga je jaarlijks vaker op reis en dan kan een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger zijn.

Wij hebben de verschillen op een rij gezet op de pagina doorlopende versus kortlopende.

Premie Kortlopende Annuleringsverzekering

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering ligt over het algemeen rond de 5% van de totale reissom. De premie wordt berekend aan de hand van de duur van de vakantie, het aantal reisgenoten en de reissom. Een aantal verzekeraars bieden de optie ook bij tussentijdse afbreking de totale reissom te vergoeden. Met een uitgebreidere dekking wordt de premie hoger.

Verzekering tijdig afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering moet je tijdig doen. De meeste verzekeraars willen dat je binnen 7 dagen na het boeken van je reis de annuleringsverzekering afsluit. Er zijn echter ook verzekeraars die een periode van 14 dagen hanteren.

Bekijk hier de Top 5 Annuleringsverzekeringen