menu

Doorlopende vs kortlopende

Doorlopende versus kortlopende annuleringsverzekering

Vaak moet je bij het boeken van een vakantie een gedeelte van de reissom vooruit voldoen. Het annuleringsrisico (het risico dat door onvoorziene omstandigheden de reis niet door kan gaan) wordt groter naarmate je vroeger een reis boekt. Het is daarom erg belangrijk om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Bij annuleringsverzekeringen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee verschillende vormen.

  • Kortlopende annuleringsverzekering
  • Doorlopende annuleringsverzekering

Lees op deze pagina over de versillen tussen een kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af voor één reis of vakantie. Deze vorm van een annuleringsverzekering wordt aan het einde van de reis of vakantie automatisch beëindigd.

De premie van een kortlopende annuleringsverzekering

De premie van een kortlopende annuleringsverzekering is een percentage van de totale reissom. Dit percentage is ongeveer 4,5 / 5 procent. De premie wordt hoger wanneer voor extra opties wordt gekozen.

Voordelen van een kortlopende annuleringsverzekering

  • Voorkomt een financiële teleurstelling indien een reis niet door kan gaan of moet worden afgebroken.
  • Ideaal voor mensen die niet vaak reizen

Doorlopende annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering zijn alle reizen en vakanties het hele jaar door verzekerd.

De premie van een doorlopende annuleringsverzekering

De premie van een doorlopende reisverzekering hangt af van de maximale vergoeding die je overigens zelf kunt kiezen. Men praat dan over een verzekerd bedrag per reis en per polis. Het bedrag per reis ligt vaak tussen de € 1.500,00 en € 5.000,00. Het verzekerd bedrag per polis, (dit is het totaal bedrag waar je in één jaar aanspraak op kunt maken) kan wel oplopen tot € 15.000,00. De premie kan hoger worden wanneer voor extra opties wordt gekozen.

Voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering

  • Voorkomt een financiële teleurstelling indien een reis niet door kan gaan of moet worden afgebroken.
  • Gemakkelijk. Een doorlopende annuleringsverzekering sluit je één keer af en hoef je niet apart voor elke reis of vakantie af te sluiten.
  • Wanneer je meerdere malen per jaar op reis gaat heb je voordeel van een betere premie. Je bent vaak goedkoper uit dan wanneer je voor elke reis apart een annuleringsverzekering afsluit.

Doorlopende annuleringsverzekering opzeggen

Je wordt bij een doorlopende annuleringsverzekering tijdig gewaarschuwd omtrent de verlenging van de verzekering. Je hebt dan zelf de mogelijkheid om deze schriftelijk weer op te zeggen.

Bekijk hier de Top 5 Annuleringsverzekeringen