menu

ANWB

Doorlopende annuleringsverzekering ANWB

Deze disclaimer is voor de website doorlopendereisverzekering.net. Door het gebruik van deze website accepteer je deze disclaimer.

Dekking

De doorlopende annuleringsverzekering van de ANWB vergoed de volledige annuleringskosten wanneer de reis als gevolg van een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden in de 1e of 2e graad, voor aanvang wordt geannuleerd. Wanneer je al op vakantie bent en je moet de reis afbreken, dan wordt het niet gebruikte deel van de reissom vergoed. De vergoeding is maximaal €1.500,- per persoon per reis met een maximum van € 6.000,- per polis per jaar.

Dekking Annulering Vergoeding
Standaard Maximaal € 1.500,- per verzekerde per reis
  Maximaal € 6.000,- per jaar
Hogere verzekerde bedragen Maximaal € 3.000,- per verzekerde per reis
  Maximaal € 12.000,- per jaar

Unieke vriendendekking

Nieuw bij de ANWB doorlopende annuleringsverzekering is de unieke vriendendekking. Hierbij wordt in het geval van overlijden van een goede vriend of vriendin of een familielid in de 3e graad, de niet genoten vakantiedagen bij voortijdige terugkeer vergoed.

Annuleringsverzekering voor concertkaarten

Bij de doorlopende annuleringsverzekering wordt ook de prijs van een concertkaartje of een theatervoorstelling vergoed als je deze door familieomstandigheden zou moeten annuleren.

Aanvullende dekking

Er is een mogelijkheid om de annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. De aanvullende dekkingen zijn:

  • Hoger verzekerd bedrag
  • Luxe dekking
  • Samengestelde reis

Hoger verzekerd bedrag

Normaal vergoed de annuleringsverzekering een bedrag van € 1.500,- per persoon per reis met een maximum van € 6.000,- per polis per jaar. Met uitgebreide dekking voor een hoger verzekerd bedrag worden deze bedragen verdubbeld tot € 3.000,- per persoon per reis met een maximum van € 12.000,- per polis per jaar

Luxe dekking

Heb je voor de uitbreiding met Luxe Dekking gekozen dan worden bij annulering voor aanvang van de reis en bij afbreking van de reis de volledige annuleringskosten vergoed.

Samengestelde reis

Heb je zelf een reis hebt samengesteld bestaande uit verschillende onderdelen zoals een vliegticket, huurauto en hotelovernachting? In het geval dat één onderdeel komt te vervallen waardoor de hele reis moet worden geannuleerd dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen vergoed.

Bekijk hier de Top 5 Annuleringsverzekeringen