menu

Doorlopende Annuleringsverzekering

Doorlopende Annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het gehele jaar verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen waardoor een reis geannuleerd zou moeten worden. Een doorlopende annuleringsverzekering is doorgaans voordeliger dan een kortlopende wanneer je meer dan 1 a 2 keer per jaar op vakantie gaat. Lees op deze pagina over de dekkingen en vergoedingen die gelden bij een doorlopende annuleringsverzekering.

Premie en Vergoeding

De premie van een doorlopende annuleringsverzekering hangt grotendeels af van de gekozen maximale vergoeding. De maximale vergoeding, ook wel het verzekerde bedrag genoemd is het bedrag waarop je in een jaar aanspraak kunt maken. Premies en dekkingen verschillen per verzekeraar.

Samengestelde reis dekking

Wanneer je zelf bijvoorbeeld via internet vliegticket, hotelovernachtingen en een huurauto boekt spreekt men over een samengestelde reis. Wanneer één van deze onderdelen van de reis uitvalt, waardoor de hele reis moet worden geannuleerd heb je de dekking voor een samengestelde reis nodig. Deze is meestal niet standaard en wordt gezien als een extra onderdeel van de annuleringsverzekering.

Volledige reissom of niet genoten reisdagen?

Standaard vergoed een annuleringsverzekering de niet genoten reisdagen. Bij een aantal verzekeraars heb je echter ook de optie de totale reissom vergoed te krijgen wanneer je tussentijds de reis moet beëindigen. Zelfs als dat op de voorlaatste dag van de reis gebeurt.

Wanneer biedt een annuleringsverzekering dekking?

Wanneer een geboekte reis moet worden afgebroken of zelfs helemaal niet door kan gaan biedt een annuleringsverzekering dekking. Wanneer je een reis afzegt nadat deze is gereserveerd wordt er meestal een percentage van de reis-, of huursom in rekening gebracht. Het percentage hangt samen met het moment van annuleren maar kan oplopen tot de volle 100% die voor de reis is betaald.

Wanneer er een annuleringsverzekering is afgesloten dan is er bij afzegging van de reis recht op vergoeding van een deel of alle kosten. Voorwaarde is dan wel dat de reden van afzeggen onder de voorwaarden van de verzekering valt. Deze voorwaarden kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Bekijk hier de Top 5 Annuleringsverzekeringen